Home > Algemene informatie > Plattegrond

Plattegrond

Disneyland bestaat uit twee parken, een winkelstraat en zeven hotels. Het eerste en tevens oudste park is “Disneyland Park”, het tweede park is “Walt Disney Studios Park”. Omdat het twee losse parken zijn is het belangrijk dat je bij het aanschaffen van je Eurodisney tickets oplet dat je wel toegang hebt tot de juiste parken.

Disneyland Park

Het Disneyland Park is onderverdeeld in vijf verschillende landen. Elk land heeft een eigen thema, dit komt terug in de algemene uitstraling, winkels, restaurants en attracties. Wanneer je Main Street binnenkomt zie je een grote straat met erg veel winkels en restaurants. Via Central Plaza, dat vóór het kasteel ligt, kan je naar de andere landen. Dit zijn Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Klik op de onderstaande plattegrond voor een grotere weergave van Disneyland Park.

plattegrond disneyland park

Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is onderverdeeld in vijf landen (ook wel ‘lots’ of  ’productiezones’). Ook hier heeft elk land zijn eigen thema. Bij binnenkomst kom je eerst aan op Front Lot. Via Disney Studio 1 kan je vervolgens de overige landen verkennen. Dit zijn Toon Studio, Production Courtyard en Backlot. Klik op de onderstaande plattegrond voor een grotere weergave van Walt Disney Studios Park.

Plattegrond Walt Disney Studios Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *