Home > Nieuws > Londen plant ‘grootste pretpark ter wereld’

Londen plant ‘grootste pretpark ter wereld’

Paramount gaat in Londen een gigantisch themapark opzetten dat ongeveer 2,5 miljard euro zal kosten. Daarmee willen de Amerikanen de concurrentie aangaan met Disneyland Parijs. Een bedreiging of juist een kans?

In ieder geval is het duidelijk dat Mickey en Minnie Mouse zich kunnen klaar maken voor een stevige concurrentiestrijd. Paramount wil met het nieuwe park (in 2018) Disneyland in alle opzichten overklassen. Denk hierbij aan een groot waterpark, bioscoopzalen, theaters, luxe hotels en natuurlijk gave attracties. Projectontwikkelaars noemen het nu al ‘het grootste entertainmentpark ter wereld’. Zelfs voordat de eerste stenen zijn gelegd.

Natuurlijk kan ook Paramount leunen op een stevig archief qua films, denk aan Lare Croft of Trabsformers. Al deze films bieden genoeg stof om een aantal gave attracties op te zetten. Wat in ieder geval al vast staat, is dat er een grote Titanic 4D-show komt waarin de romantiek van de film weer helemaal terug moet komen.

Op 2 uur van Parijs

Het Paramount attractiepark wordt gebouwd bij het Ebbsfleet International station, op twee uur in te trein naar van Parijs. Het park wordt vier vierkante meter groot, dit is twee keer zo groot als het olympisch park gelegen in Oost-Londen.

Natuurlijk blijft ‘ons’ Disneyland Parijs op dit moment de grootste van europa (met ongeveer 13 miljoen bezoekers per jaar) maar als Paramount groen licht krijgt voor de plannen komt er wellicht een einde aan deze toppositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *