Home > Overnachting > Disney hotels

Disney hotels

Het Disneyland Parijs resort telt zeven Disney hotels. In totaal zijn deze Disneyland Parijs hotels goed voor zo´n 5800 kamers. Met zo veel kamers zit er vast een bij die aan jouw eisen voldoet. Hieronder beschrijf ik kort de verschillende hotels op het resort, naast de hotels op het park zelf zijn er ook partnerhotels.

Disneyland Hotel (4 sterren)

Disneyland HotelHet Disneyland hotel ligt bij de ingang van het themapark Disneyland Paris, het bevat 496 kamers en 18 prachtige suites. De ligging in het park is ideaal want het ligt tussen de Main Street en de Fantasia Gardens. Vergelijkbaar met de Main Street USA heeft dit Eurodisney hotel ook een Victoriaanse architectuur uit de (jaren 1890). De romantisch ogende roze kleur staat voor de weersomstandigheden in Parijs, daarnaast geeft het natuurlijk een warme uitstraling.

Helaas hebben maar weinig kamers een uitzicht op het park, dit geldt eigenlijk alleen voor de Casle Club kamers. Boven het aantrekkelijke uitzicht hebben bewoners van de Casle Club ook toegang tot een unieke theesalon, speciale lounge en een eigen lift die bij de ingang van het park uitkomt. Echte luxe dus 🙂 Over luxe gesproken, de meest luxe suite is de Sleeping Beauty. Deze suite heeft een panoramisch uitzicht op het Disneyland park.

Hotel New York (4 sterren)

hotel new york disneyland parijsHet tweede vier sterren hotel is het Hotel New York, ook hier aan comfort geen gebrek! Redelijk voor de hand liggend is het feit dat New York in dit hotel centraal staat, in het speciaal New York uit de jaren dertig. Ga dus terug in de tijd en proef de bruisende sfeer van The Big Apple, ofhet bruisende Manhattan. Laat je omringen door wolkenkrabbers, beseballhelden en the American dream.

De ligging van het park is ook goed, het ligt op zo’n 10 min. loopafstand van de Eurodisney themaparken. Met de pendelbus is het ongeveer 5 minuten rijden. Tot slot ligt het hotel aan Lake Disney en beschikt het een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.

Newport Bay Club (3 sterren)

Disneyland Parijs hotels - Newport Bay ClubDisneyland Parijs hotel Newport Bay Club is een prachtige hommage aan de gouden tijd van majestueuze jachten en luxe maritieme vakanties. Geniet van een comfortabele kooi en oceanen vol sfeer in dit nautische hotel. Een standaard hotel kamer is voorzien van één groot tweepersoonsbed of twee tweepersoonsbedden en andere standaarden als een telefoon en tv.

Het hotel bevindt zich langs een meer en naar de parken is het zo´n 10 minuten lopen. Het meer heeft veel prachtige wandelpaden waar je heerlijk kunt wandelen. Tot slot beschikt Disney’s Newport Bay Club over een gratis parkeerplaats (voor gasten) en rijdt er een pendelbus naar de Eurodisney Parken (ongeveer 5 minuten).

Sequoia Lodge (3 sterren)

Eurodisney hotels - Sequoia LodgeDit Disneyland Parijs hotel staat voor natuur in al haar grootsheid! Stevige houten meubels en een mooie open haard. Dit exclusieve onderkomen bevind zich in de bossen en is geïnspireerd door de grote uitgestrekte Amerikaanse natuurparken. Specialiteiten uit alle windstreken zorgen er voor dat het eten in dit hotel (Hunter’s Grill) echt geweldig is.

Het hotel ligt op zo’n 10 minuten loopafstand en bevindt zich tussen de heerlijke natuur. Geen zin in een lekker wandeling? Ook dit hotel heeft pendelbus op circa 5 minuten, de bus gaat meerdere malen per uur. Tot slot beschikt ook dit hotel over een gratis parkeerplaats. Lees meer over Sequoia Lodge.

Hotel Cheyenne (2 sterren)

Disneyhotel Cheyenne - Disneyland Parijs hotelsMidden in een authentiek Wild West stadje ligt Disney hotel Cheyenne, hier voel je je een echte cowboy 🙂 Dit Disneyhotel is samen met het Hotel Sante Fe het goedkoopste hotel, dit komt onder andere door de ligging (20 minuten wandelen naar de parken). Wanneer je puur naar de prijs kwaliteit verhouding kijkt is dit een uitstekend Disneyland Parijs hotel.

Zoals aangegeven is de loopafstand zo’n 20 minuten, met de (gratis) pendelbus ben je er echter al binnen 5 minuten. Een prima oplossing dus. Het hotel beschikt net als de andere hotels over een gratis parkeerruimte.

Hotel Santa Fé (2 sterren)

Hotel Santa Fe - Disneyland parijs hotelsDit is het enige hotel van de Disneyland Parijs hotels waar ik zelf nog nooit ben geweest. Het hotel is opgezet in de sfeer van het Amerikaanse zuidwesten met daarin veel Indiaanse, Spaanse en Mexicaanse invloeden verwerk. In het restaurant (La Cantina) schijn je geweldig te kunnen genieten van Mexicaanse specialiteiten. De hotelkamers zijn verdeeld over 42 “pueblos”, deze pueblos is gebouwd in een traditionele kubusstijl.

Disneyland hotel Santa Fé ligt op zo’n 20 minuten lopen, redelijk ver van het park in vergelijking met de andere hotels dus. Ook op dit hotel rijdt een pendelbus, de bus doet er ongeveer 5 minuten over naar de Disneyland Parken. Ook bij dit hotel kan je gratis parkeren.

Davy Crockett Ranch (2 sterren)

Davy Crockett Ranch - Disney hotelsHet laatste Disneyland Parijs hotel is de Davy Crockett Ranch. Eigenlijk is het echter geen hotel, maar een volledig ingerichte bungalow. Hier kan je, en je kinderen, even bijkomen van de drukte van het park. De ranch doet denken aan een oude Westernstad met een salon, kinderboerderij en veel meer leuke dingen voor kinderen. Een echte familieomgeving dus.

Disney’s Davy Crockett Ranch ligt ver van de parken af. Met de auto is het ongeveer 15 minuten. Je komt bij de parken door de borden te volgen op de snelweg (A4). In tegenstelling tot de andere hotels rijdt er hier geen pendelbus, dit houdt in dat eigen vervoer noodzakelijk is. Op vertoon van de Davy Crockett ID is parkeren net als bij de andere hotels gratis.