Home > Attracties

Attracties

disneyland parijs attractiesDe attracties van Disneyland Paris zijn ingedeeld in 4 grote landen, daarnaast is er nog de winkelstraat (Main Street). Als je de main street helemaal uitloopt kom je op Central Plaza, dit is waar de ‘poorten’ naar de verschillende landen zich bevinden.

Main Street U.S.A.

Main Street U.S.A. is de straat waar Walt Disney (Walter Elias) honderd jaar geleden heeft gewoond. Hier vind je karakteristieke objecten van begin 20e eeuw. De hoofdstraat van Disneyland Parijs heeft op het eind een prachtig uitzicht op het kasteel van Doornroosje. In Main Street U.S.A. zijn 5 attracties, daarnaast treft je er verschillende parades en shows die afzonderlijk van elkaar worden beschreven.

Frontierland

Frontierland grenst aan het Adventureland en Main Street, in dit ‘land’ staat het Wilde Westen van Amerika centraal. Frontierland ligt naast Adventureland en Main Street U.S.A., het is daarnaast verbonden met de Central Plaza. Hier vind je de attractie Legends of the Wild West. In Frontierland zijn tien Disney attracties te bezichtigen, hieronder zal een beschrijving worden weergegeven van alle 10 de attracties binnen Frontierland.

Adventureland

Adventureland is een en al natuur! Bekende films als Indiana Jones of Pirates of the Caribbean hebben een eigen attractie in Adventureland. Deze attracties zijn met name gericht op de oudere jongeren en natuurlijk volwassenen. In Adventureland bevinden zich zes attracties.

Fantasyland

Fantasyland is het meest sprookjesachtige themagebied. Het gebied zit vol klassieke sprookjes en uitbeeldingen van vele Disneyklassiekers. Dit gebied is voornamelijk gericht op jonge kinderen, vanzelfsprekend zijn er daarom meer kinder- en familieattracties te vinden.

Discoveryland

In Discoveryland komen de voorspellingen van grote visionairs tot leven, hier raas je naar de grenzen van het universum! Discoveryland ligt rechts van Central Plaza en is van goed te herkennen aan het ruim zestig meter hoge tentvormige gebouw van Space Mountain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *